Mary's Bruidshuis | Kerkweg 64 | 1606 AT Venhuizen | Telefoon: 06-46176263 | E-mail: Klik hier

Mary's Bruidshuis

Stukje uit de krant

woensdag 09 mei 2012

Stukje uit de krant

Mary’s Bruidshuis in Venhuizen verkoopt alleen jurken als ze écht goed staan Een stralende bruid als visitekaartje

Mary Koning heeft volgens eigen zeggen ‘de mooiste baan ter wereld’. Met haar winkel ‘Mary’s Bruidshuis’ in Venhuizen is ze dan ook dag en nacht bezig.

Ik wil graag mensen helpen. Het mag allemaal wel wat menselijker van mij. Mary’s Bruidshuis is ‘aan huis’ Het bijgebouw in de tuin is ingericht als bruidswinkel.

Wanneer je binnenkomt zie je een grote kamer met schoenen, lingerie en een uit de kluiten gewassen paskamer waar de bruid zich even kan afschermen voor de (schoon)moeders en vriendinnen.

Op de verdieping erboven hangen alle jurken. Een walhalla voor bridezillas: bruiden die tot het uiterste gaan voor de perfecte bruiloft. Hoewel er volgens Mary nog geen bridezilla de winkel betreden heeft.

,,Sommige meiden vragen wel eens: je vindt me vast heel erg lastig he? Maar dat vind ik nooit, akelige bruiden bestaan niet, bruiden willen graag dat er geluisterd wordt en dat ze goed geholpen worden. Je koopt geen pakje boter, het gaat wel om je trouwjurk!’’

Daar staat tegenover dat Mary zelf ook een paar eisen heeft, aan de jurk van de aanstaande.

,,De jurk die ik verkoop aan een bruid moet haar echt mooi staan. Het is toch mijn visitekaartje. Als ik het niet eens ben met de keuze van de jurk vertel ik duidelijk waarom dit is en wat er nog mooier staat .

 ,,Ik maak als fotograaf al twintig jaar bruidsreportages. Daardoor weet ik wat een jurk doet. Zo vraag ik altijd aan mijn bruiden of ze even willen gaan zitten als ze iets aanpassen. Op die manier zie je hoe de jurk valt, maar ook of ze netjes gaan zitten met hun voeten voor als ze in het gemeentehuis gaan zitten.

 Als fotograaf vallen mij dat soort dingen op.’’ Het belangrijkste vindt Mary dat er een klik moet zijn tussen haar en het gelukkige paar.

,,Je bruiloft is niet de mooiste dag van je leven. Dat is onzin. Dan heb je maar weinig mooie dagen en dat zou niet best zijn. Maar het moet natuurlijk wel een fantastische dag zijn.

Daarom moet je van alles genieten en dat begint bij het uitzoeken van je jurk.

Naar het overzicht